kwalificatiesysteem
Terug naar vorige pagina

18 april 2023

Portugal - Nederland 1-11!

In een waar doelpuntenfestijn heeft het Nederlands Doven Voetbalelftal zaterdagmiddag 17 april Portugal met 1 tegen 11 verslagen. De wedstrijd werd in Oporto (Portugal) gespeeld, waar de Portugezen duidelijk niet het voordeel van het thuisspelen hebben kunnen uitbuiten. De Nederlandse ploeg heeft zich met deze verpletterende overwinning nu definitief gekwalificeerd voor de Deaflympics.

De ploeg werd zondagmiddag met groot applaus onthaald op Schiphol. Er waren bloemen voor iedereen, en er was een Telegraaf-journalist aanwezig. Een fotograaf van De Telegraaf heeft foto's gemaakt voor een artikel wat woensdag 21 april in De Telegraaf geplaatst is. Projectgroepvoorzitter Henk van Hardeveld feliciteerde de spelers met het overweldigende succes en daaruit voortvloeiend de sportieve zekerheid van deelname aan de Deaflympics. Na de felicitaties was er echter minder leuk nieuws. Gezien de financiële situatie van de projectgroep is het allerminst zeker dat alle sporters die sportief gezien meemogen naar Melbourne ook daadwerkelijk meekunnen. De projectgroep is hard aan het werk om de financiën rond te krijgen, maar heeft toch de hulp van de sporters in moeten roepen om te helpen sponsors te zoeken. Hiertoe is een sponsorpakket samengesteld door ondersteunend pr-medewerker Sanne Vermeulen, waarmee de sporters zelf kunnen proberen aanvullende fondsen te werven om hun kans op deelname te vergroten. Met de inzet van velen moet het lukken om in januari naar Melbourne te gaan!

terug naar boven

27 maart 2004

Nederland - Portugal 4-0!

Het Nederlands Dovenvoetbalteam heeft zaterdag 27 maart de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Portugal met een overtuigende 4-0 gewonnen. De man van de match was Ado Peltjo, die de eerste drie treffers op zijn naam schreef. Het vierde doelpunt kwam van Maurice van der Kley.
Nederland was veruit het sterkste team, de wedstrijd speelde zich grotendeels op de Portugese helft af. In de spaarzame momenten dat de Portugezen de middellijn overstaken waren ze niet echt gevaarlijk. De eerste treffer viel in de 25ste minuut. Nadat de Portugese keeper een terugspeelbal had opgepakt besloot de scheidsrechter tot een directe vrije trap op zo'n tien meter, die er via onderkant lat in werd geschoten door Peltjo. Hoewel Nederland nog flink wat kansen kreeg werd 1-0 ook de ruststand.
Na rust scoorde Peltjo al snel 2-0. Later in de 2e helft werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald door de Portugese keeper, wat resulteerde in een gele kaart voor de keeper en een penalty: 3-0. In een prachtige aanval, tegen het einde van de wedstrijd, speelde Peltjo de bal op Van der Kley, die de voorzet keurig afmaakte en 4-0 scoorde. Klik hier voor wat foto's.
De returnwedstrijd is op 17 april in Portugal (in de buurt van Lissabon). Het moet echter raar lopen wil het Nederlandse team de kwalificatie voor de Deaflympics nog ontgaan!